Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Syyskuun valmis

 Ehdin kuin ehdinkin saada valmiiksi syyskuun työn vanhoista keskeneräisistä. Onnekseni löytyi, varmaan jo viime vuosituhannella tehty postimerkkikokeilu, jolle en ollut keksinyt jatkokäyttöä ja jonka saisin nopeasti valmiiksi vielä tämän kuun aikana.

Laitoin välivanun, taustakankaan, vähän tikkausta, kanttaus ja siitä tuli keskospeitto. Uusia kesken jääviä kokeiluja syntyy tämän tästä, joten joudun jatkamaan tätä "Jotakin valmista joka kuukausi" juttua varmaan vielä mummokodissakin.
Istutin pihalleni muutama vuosi sitten Helsingin kasvitieteellisestä puutarhasta ostamani Katsuran taimen. Jotkut kutsuvat sitä rakkauden puuksi sydämenmuotoisten lehtiensä vuoksi. Puuparka on sinnitellyt nämä vuodet jotenkuten, muttä tämä kesä on saanut sen hurjaan kasvuun. Nyt se loistaa upeissa väreissä ja sitten, kun pakkaset tulevat, putoavat lehdet tuoksuvat piparkakulle ja aromatisoivat koko ympäristönsä.


                                                             VÄRIKÄSTÄ SYKSYÄ !

4 kommenttia:

 1. Ihanan pirteä keskospeitto ja varmasti lämmin saajalleen! Kauniit lehdet tuossa Katsuran puussa ja niin syksyinen väritys. En ole koskaan nähnyt tälläistä puuta, tuoksu on varmaan sykähdyttävä ja enteilee tulevaa juhlaa.

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva peitto! Ja tuo puusi on todella mielenkiintoinen. Missäköhän asti se menestyisi? Olen innostunut keräämään erilaisia puita ja tuon lehdet on aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Katsura-puun pitäisi menestyä I-II-vyöhykkeillä. Olen kuullut,että joku on saanut sen kasvamaan Oulussakin, oikein suojaisella paikalla.
   Asun aika etelässä, vähän Lohjan harjun pohjoispuolella, kasvu on ollut hidasta. Ongelmia on täällä keväisin, kun silmut kasvavat ja tulee yöpakkasia. Olen käärinyt aina puun harsoon lopputalvella. Nyt se alkaa olla jo niin iso, että mahdanko saada sen pakettiin.

   Poista
 3. Voi sitä onnea, kun joku saa tuon pienen peiton nupulleen!

  VastaaPoista