Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Patalappuja, sukat ja kevät


Saatiinhan vihdoinkin se aurinko paistamaan taivaalle ja herättelemään luonto talvilevostaan. Eilen aamulla olivat nämä kolme keltaista ja  nuppuista kukkasta  puskeneet päänsä ylös maasta, mutta illalla oli jo paljon erivärisiä krookuksia auenneina ilahduttamassa aurinkoisessa kukkapenkissä. Samoin tienpiennar, jolta kolme viikkoa sitten löytyi yksinäinen leskenlehti,  on nyt  keltaisen täplikäs. Olen ihmetellyt sitä, kukkivatko ninenomaan keltaiset kukat keväisin ensimmäisenä.Käsityökerhossamme on kuukauden teemana patalaput ja tytöt olivat virkanneet upeita lappuja. Minäkin  etsin lankojen jämiä ja tein "paistetut munat-patalapun". Samanlaisen ole tehnyt joskus lapsena äitini opastamana. Kaksi ylinnä olevaa kukkapatalappua olen saanut lahjaksi miniäni äidiltä. Kauniit ja huolella tehdyt käsityöt koristavat nyt keittiötä. Lankojen jämiä olen kutonut sukanvarsiin, niille olisi ollut nyt käyttöä patalappukokeiluissakin.

Pelakuun ensimmäsen kukan kera toivotan teille hyvää alkavaa viikko!

6 kommenttia:

 1. Oho, jokos pelakuu kukkii? Kaunis on, lempikukkani.
  Muutaman kerran olen ostanut ulos keittiön ikkunalle jotain muita kesäkukkia kun pelargonioita mutta todennut että ne ovat kuitenkin parhaita:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa nähdä kukkivia krookuksia. Meidän pihasta on citykani tai rusakko syönyt kaikki krookusten ja tulppaanien alut. Varmaan kaikki tuore vihreä on ollut pupuille tarpeen, kun lunta on ollut niin pitkään.

  VastaaPoista
 3. Kaunis aurinkoinen krookus. Pelakuukin kukkii ihana.Paistetut munat patalappu hauska!

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihania patalappuja. Nuo on kyllä aarteita.
  Ja krookus on kaunis kevään kukkija :)

  VastaaPoista
 5. Ihana on toi munakas patalappu, en ole aiemmin nähnytkään. ja Pelakuu on kukista kestävin ja kaunein. Ostan aina mökin kuistille pelakuut ja ehdottomasti punaiset!!

  VastaaPoista
 6. Mahtavia patalappuja! Meilläpäin ei vielä krookuksia näy, eiköhän ne kohta nouse kunhan aurinko jaksaa paistaa.

  VastaaPoista