Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kun mitään käyttökelpoista ei ole koskaan heitetty pois.............


............ainakaan niiden kahden tuntemani aikaisemman sukupolveni aikana, niin joskus löytyy oikeita aarrekätköjä. Näihin vanhoihin laatikoihin olen keräännyt mummoni ja äitini säilyttämiä pitsejä, nimikirjainkirjailuja, kirjontatöitä ja kaikkea, mitä en minäkään voi heittää pois. Kaikesta jo kertaalleen käytetystä on otettu talteen se, mitä vielä voi hyödyntää ja mielestäni se kaikkein kaunein ja suuritöisin. Kiitos siitä heille!

Tallella on jopa vanha pahvinen keksirasia, joka on ollut hyvä säilytyspaikka jonkun kapiopitseille.

Mummoltani ei jäänyt yhtään nenäliinaa, pyyhettä tai mitään muutakaan kotona käytettävää tekstiiliä, jossa ei olisi ollut hänen nimikointiaan.


Näitä aarteita olen säilyttänyt tehdäkseni joskus muistelupeiton. Tietääkö joku, mikä työväline tämä on? Tarvitaanko sitä johonkin käsityön tekemiseen vai ihan  muuhun? Sekin löytyi pitsien joukosta.

Ettei menisi ihan vanhojen muisteluksi, niin tässä on kymmenen ostoskassia oksalla. Olen ommellut ne käsityökerhomme näyttelyn arpajaisiin. Muuta ei sitten ole valmistunutkaan, kun kaikki aika menee pihatöissä. Aina kevättä odottaessaan unohtaa sen suuren työmäärän, minkä se tuo tullessaan. Vaan onhan tämä lämpö ja vihreys kuitenkin niin tervetullutta.

Terveisin Arja

7 kommenttia:

 1. Minulla on tuollainen vempain myös äidinperintönä. Se on miniversio tuftaustyökalusta, tai ainakin sillä syntyy samanlaista jälkeä kuin tuftauksessa. Äitini on tuollaisella tehnyt seinävaatteen, joka on ryijymäinen, mutta nukka on lenkkeinä sekä työn päällä että alla, ei siis leikattuna. Alapuolella on vaan pienet lenkit ja niiden päälle on kaiketi maitoliimalla liimattu taustakangas, joka samalla kiinnittää ne nukat nurjalta. Äiti ei koskaan näyttänyt miten tuo käytännössä toimii, mutta lankaa menee luullakseni tuon putkiosan läpi... jotenkin...

  VastaaPoista
 2. Ihania pitsejä ja muita käsitöitä! Ikinä en ole tuollaista työkalua nähnyt, onneksi Hannele tiesi, koska tuo näyttää todella mielenkiintoiselle. Pihatöissä menee aika täälläkin... :D

  VastaaPoista
 3. IHANIA aarteita! Toivottavasti sinun pojat ymmärtävät näiden arvon sittne joskus.
  Kivoja kasseja - minunllakin jotain kangasta varattuna samaan tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 4. Oi mitä upeita aarteita.
  Ihania iloisia kasseja:)

  VastaaPoista
 5. Kauniita pitsejä ja kirjailuja, ihana aarrekätkö!
  En ole liioin koskaan nähnyt tuollaista työvälinettä, mutta hyvä kun Hannele tiesi mikä se on!
  Pirtsakoita kasseja ja pihatöissä kuluu täälläkin aika ynnä muussa askareessa.

  VastaaPoista
 6. Mahdottoman kauniita pitsejä. Ne onkin ihanai aarteita!!

  VastaaPoista
 7. Aivan upeita aarteita! Ja hienoa että ovat säilyneet jälkipolville. Tuo vempain on ryijyneula. 50-luvulla meilläkin on tehty iso ryijy tuollaisella käsin pistellen.

  VastaaPoista