Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

torstai 20. kesäkuuta 2013

Ompeluvälinepusukka, värjäystä ja arpaonnea

 Käsityökerhomme sai lahjoituksena pussillisen aitoa Suomen lampaan villalankaa. Vähän oli ehtinyt koikin vierailla säkissä, kun osa langoista oli enemmän ja vähemmän pätkinä. Otin kaksi vyyhtiä värjäystä varten, oli vielä viime syksyn sienisatoa tallessa ja keittelin veriseitikeistä liemen ja upotin langat siihen.
Oikeanpuoleiset vyyhdit ovat ensimmäisestä keitoksesta ja vasemmalla jälkiliemessä värjätyt. Joku saattaa sanoa, ettei ole ihan tasainen väri, eikä olekaan. Oli liian pieni kattila, jossa värjäsin ja liian paljon lankaa. Syksyllä alamme kutoa sukkia vanhainkodin asukkaille ja nämä langat menevät siihen tarkoitukseen.

Killan ja käsityökerhon yhteinen näyttely oli pienoinen menestys, saimme mukavasti kävijöitä ja näkyvyyttä. Ehkäpä ensi syksynä saamme vahvistusta joukkoomme. Olimme parina päivänä "näyttelyoppaina" tilkkuystäväni Maisan kanssa ja hänen opastamanaan sain aikaan tämän ompeluvälinepussukan. Tähän sopii hyvin käsityötarvikkeet. Parasta  pussukassa on tietenkin kissanappi, jonka sain Maisalta.

Tietysti meillä oli näyttelyssä myös arpajaiset ja voitin tämän hienon pussukan, jonka on tehnyt tilkkuystäväni Soile. Se on tarpeeksi suuri ,siihen sopii hyvin sukankudin ja paljon muutakin.
Hyvää ja aurinkoista keskikesän juhlaa teille kaikille!

Terveisin Arja

8 kommenttia:

 1. Onnittelut arpavoitosta, kaunis pussukka!
  Hyvää Keskikesän Juhlaa sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Hienoa veriseitikkilankaa. Käsinvärjätyn tulee olla käsinvärjätyn eli vähän kirjavan oloista vastakohdaksi teolliselle tasapaksulle värille. Eli hienosti värjäys on onnistunut pienessä kattilassa.

  VastaaPoista
 3. Ihan hyvät värit tuli keitoksista. kyllä niistä sukkiin saadaan raitoja.
  Munkin pitää saada tuollainen ompelutarvikepussukka :)

  VastaaPoista
 4. Mukavaa Juhannusta sinulle ja kiitos näyttelyseurasta:)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavat värit noissa langoissa, sieniä en ole vielä kokeillutkaan värjäyksessä, katsotaan syksyllä.
  Hauskat pussukat.
  Oikein mukavaa juhannusta.

  VastaaPoista
 6. Itselle käy juuri välillä noin, että jää epätasaiseksi, mutta sehän antaa langoille vaan elävyyttä! Sienivärjäys on ihan oma lajinsa..... koukuttaa sekin! Kiitos kommentistasi blogissani!!

  VastaaPoista
 7. Varnasti tulee vanhuksille ihania sukkia noista sun värjäämistä langoista! Erikoiset pussukat, kauniit!! Mukavaa Juhannusta!

  VastaaPoista