Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Syyskuun blokki


 Syyskuun Mr.Blue Sky- blokki näyttää tässä kuvassa syksyisen samealta. Todellisuudessa vihreät sakarat näkyvät jonkin verran kirkkaampana. Sateisen sään ja heikon kuvaustaitoni takia kuvat ovat mitä ovat. Nyt on valmiina yhdeksän blokkia ja saa nähdä, riittävätkö valitsemani kankaat  vielä kolmeen seuraavaan.
Tätä blokkia tehdessäni ihmettelin, miten yksinkertainen asia voi olla niin vaikeaa. En ymmärtänyt suunnittelijan ohjetta tehdä kahden kolmion neliöitä, joten ompelin ne vanhalla tutulla menetelmällä. Silppua tuli kokeilusta ja kuten Tiinatei blogissaan harmittelee kankaiden turhaa menekkiä, niin minustakin tuntuu, että tähän työhön varatut kankaat loppuvat ennen viimeistä blokkia. Silpuista olen ommellut pikkujuttuja tarkoituksena upottaa ne taustakankaaseen.

Kiltamme vetäjä Maritta ja tilkkuystäväni Maisa saivat innostumaan minut hexagoneista.Olen aina ajatellut, että pienten näkymättömien pistojen tikkaaminen ei onnistu minulta. Pistot tosin ovat vielä aika näkyviä, mutta ehkä ne pienenevät harjoitellessa. Tätä olikin  mukavaa tehdä ja sain kuin sainkin aikaan silmälasikotelon.

Lämpimän ja aurinkoisen kesän ansiosta pasuunakukkani ovat kukkineet nyt ensimmäisen kerran  monen vuoden odottelun jälkeen . Tämä hennon vaaleanpunainen on avannut kaikki nuppunsa ja keltaisia vielä odottelen.


Kauniita syksyisiä päiviä teille kaikille!

7 kommenttia:

 1. Voi miten upeita nuo siun työt, silmälasikotelo on tosi ihana ja pasuunakukkasi kukat ovat mahtavat.
  Se taitaa olla aika vaikea kukitettava.

  VastaaPoista
 2. Tuo tilkkuaminen(kin) kuuluu niihin töihin, joiden kanssa itsellä ns hermo voisi mennä, mutta ihailen suunnattomasti teitä osaajia!!!!
  Erityisesti pidän myös silmälasikotelosta!!

  VastaaPoista
 3. Ihmettelin myös kovasti ohjetta kahden neliön ompeluun.
  Olen saanut itseni pidettyä irti hexagoneista, pelkään että siihen jää koukkuun jos niille antaa pikkusormen:)

  VastaaPoista
 4. Hienosti sopivat BOM:t yhteen ja toivottavasti kankaat riittävät vielä viimeisiin blokkeihin. Hieno silmälasikotelo ja pasuunakukka.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti kankaat riittävät loppu blokkeihin, sillä kokonaisuudesta tulee tosi kauniin rauhallinen.
  Innostu tekemään lisää silmälasikoteloita, tai virkkukoukkukotelonakin se käy.....
  Upea pasuunan kukka!!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti saat kankaita lisää jos loppuu sillä tuosta on tulossa kaunis luomus!!

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä käyttää silput. Minäkin vältelen Irman tapaan hexagoneja... Blokkisi on onnistunut ja yhdeksän valmista ovat hieno kokonaisuus!

  VastaaPoista