Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Lilaa ja lohturuno

 Aurifilin helmikuun Mother´s Day-blokkiin käytin lilan värisiä kankaita. Ihmettelen, miksi olen niitä joskus ostanut, vaikka väri ei ole miellyttänyt minua koskaan. Tämä oli helppo ja nopea ommella, mutta vieläkään en pidä violetista.

Tämän seuraavan runon sain ystävältäni jo parikymmentä vuotta sitten jonkin kangaslahjan mukana. Silloin, kun kangasvarastoni olivat vielä vaatimattomia nyyttejä kaapin alahyllyllä. Runokortti oli kateissa vuosikaudet ja etsin sitä usein saadakseni lohtua sen positiivisesta asenteesta liiallisten kangasostosten jälkeen. Nyt se on löytynyt ja haluan jakaa sen teidän kaikkien kangas-ja lankahamstereiden kanssa. Sen on kirjoittanut Eva Lammenpää-Seppälä ja olipa se aikoinaan erään  kangaskaupan seinälläkin kannustimena harkitseville asiakkaille.


Kangas

Ostin kankaan.
En oikeastaan tarvinnut sitä,
mutta miksi olla ostamatta,
kun silmäni suorastaan herkuttelivat sen väreillä.
Tuossa se nyt on tuolin käsipuulla
ja kesken puuhieni palaan
hypistelemään ja ihailemaan sitä.
Vaikkei siitä koskaan tehtäisikään mitään,
on se jo nyt palvellut minua.
Olemalla vain kaunis silmissäni.

Ps. Tästäkin huolimatta, olen ajatellut olla ostamatta kankaita tässä kuussa. Ehkä?
Luonnon omia jääveistoksia. Takana vanhan myllyn jäänteet

Hyvää talvista helmikuuta teille kaikille..

7 kommenttia:

 1. Kaunis ja huolella ommeltu blokki. Runo on hyvä, onneksi löysit sen.

  VastaaPoista
 2. BOM:eja on hauskaa seurata. Oikein kaunis violettihan tuo on. Tietysti on vähän hankalaa, jos ei osaa elää kauniinkaan violetin kanssa, Kivaa lukea kangasruno. Kun pitää kankaiden ostamisessa paussin, osaa arvostaa ostoksiaan sitten kun niitä taas tekee. Vein tänään 90-luvun epäonnistuneita ostoksia työväenopiston laariin. Helpotti, kun pääsin niistä eroon.

  VastaaPoista
 3. Ihana runo!!! Kelpaisi minunkin seinälle. Kyllä sitä välillä tuntee hamsterin oireita näiden käsityöhullutusten kanssa:)
  Hauska seurata noiden bloggien valmistusta. Itse pidän kovasti myös lilasta.

  VastaaPoista
 4. Kaunis BOM tuli violetista! Ihana runo kankaasta, tämä täytyy laittaa muistiin. Kiitos kun löysit ja jaoit sen meidän muiden kanssa.

  VastaaPoista
 5. Mainio runo, ja ihanat värit tuossa blogissa

  VastaaPoista
 6. Meitä hamstereita on moneen lähtöön - mulla tahtoo keräytyä noita lankoja!!
  Lila on yksi lempiväreistäni ja tuossa työssäsi on sointuvat värit!!

  VastaaPoista
 7. Tuo hellyttävä runo viittaa viime viikolla kuulemaani juttuun: kankaitakin voi kerätä ihan samalla tavalla kuin toiset kerää esim. postimerkkejä! Eikös olekin oivallinen toteamus! Eli nyt kangaslaareille voi suunnata paremmalla omallatunnolla;o) Lilaa vierastan minäkin, mutta sinun kukkakorissasi se näyttää kivalta.

  VastaaPoista