Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Vanha tilkkutyö ja vähän nuorempi


Keskeneräisten töiden laatikkoa kaivellessa, löytyi tämä tilkkupinta. Sitä en muista, milloin olen sen ommellut, mutta muistan kurssin, jolla nuo kankaat värjättiin. Liinan ohje oli   Finnquiltin lehdessä joskus monta vuotta sitten, eipähän kestänyt kuin parikymmentä vuotta saada se valmiiksi. Hiukan kyllä nolottaa tuo liinan keskellä oleva toppatakkitikkaus, kun kävin katsomassa Hannelen upeasti tikattuja  kukkataulua ja lasimaalausta. Seuraava asia, jonka  haluan ja pitää oppia on ehdottomasti tikkaus.


Tästä tilkkutyöstä voi sanoa, että se on antiikkia. Sen on ommellut sukulaistätini liki sata vuotta sitten. Kankaat ovat kaikkea mahdollista, mitä siihen aikaan on ollut saatavilla, puuvillaa kuitenkin kaikki. Kaitaleet on ommeltu aluskankaan päälle koneella,  keskusneliö on puoli senttiä kanttiinsa. On siinä Maria-täti saanut polkea Sigeriä silmä tarkkana. Tämä on  luultavasti tehty seinävaatteeksi sängyn kohdalle suojaamaan tapettia ja on ollut myös keinutuolin mattona. Paikoin se on jo kulunut, mutta sehän lisää vain sen arvoa.

Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille!

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen antiikkityö. Kankaat on leikattu vinoon ja ilmeisesti ihan tarkoituksella, niin tarkkaan on leikattu. Siitä seuraa sitten tuo pehmeys ja pyöreys.

  VastaaPoista
 2. Ei tikkauksiaan kannata nolostella: valitsemasi tikkaus on itse asiassa nyvin moderni ja graafinen kuten työsi kaiken kaikkiaan. Olet ollut aikaasi edellä tuota tehdessäsi :) Tuo hirsimökkityö on aikamoinen aarre. Vanhoja töitä ei kaiketi Suomessa ole paljoa säilynyt - käyttötekstiilejä kun ovat olleet, niin loppuun ovat tulleet kulutettua.

  VastaaPoista
 3. Kaunis liina ja tikkaus sopii siihen hyvin.
  Mahtava antiikkityö, hyvin on säilynyt vaikka onkin ollut kovassa käytössä.

  VastaaPoista
 4. Oi, mikä aarre sinulla onkaan! Mielestäni valitsemasi tikkaus sopii juuri tuohon sinun liinaasi, koska mallikin on graafisen pelkistetty. Muistaakseni mainitsit, että sinulla on Farmer's Wife kirja... ei ole liian myöhäistä aloittaa niiden ompelua. Tällä viikolla ommellaan 33. Farmer's Puzzle blokki. Ryhmä, jonka mukana ompelen löytyy Yahoosta, tämän linkin takaa: https://groups.yahoo.com/neo/groups/Quilters-Book-Club/info. Toivottavasti aukeaa...

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo vanha tilkkutyö, oikia aarre.

  VastaaPoista
 6. Tilkkutöistä mitään ymmärtämättömänä sanoisin, että työsi ovat kiinnostavia ja yksilöllisiä!
  Tuossa vanhassa työssä on upeat ja harmooniset sävyt!!!

  VastaaPoista
 7. Hyvä että sait keskeneräisen työn valmiiksi, hieno työvoitto! Ei ole mitään hävettävää sun tikkauksissa, mutta kiva on tietysti laajentaa osaamistakin. Kivaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
 8. Tykkään tilkkuliinasi yksinkertaisuudesta ja selkeydestä, turha sitä olisi pilata jollain krumeluuritikkauksella. Ihana tuo vanha työ, vaatehistorian kirjo on siinä näkyvissä.

  VastaaPoista