Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

maanantai 19. toukokuuta 2014

Hullu, mikä hullu "Kyllähän minä olen pitänyt sinua aina vähän hulluna. Mutta, että noin hullu! Mitä järkeä on silputa kankaita ja vielä noin pieneksi ja ommella ne sitten taas yhteen." Niin kommentoi naapurini valmistunutta peittoani. Luulen, että joku muukin tilkkuilija on kuullut saman tokaisun.
 Olen ommellut pari vuotta sitten saman tapaisen  ja suuren osan tämänkin peiton blokeista, jotka kaivelin esiin keskeneräisten töiden seasta. Kun tässä mallissa ei tarvitse miettiä sitä, mihin mikäkin palanen sopii, niin työn jatkaminen olikin oikeaa nollausompelua aivoille. Suikaleet ja silput on otettu omasta varastosta ja niitä jäi vielä muutamaan muuhunkin silppupeittoon.
 Peitto on torkkupeittokokoa, 170 x 130 cm, välissä puuvillavanu ja taustana  keltainen kangas. Laitoin sille nimeksi tylysti "Hullu".


Taivaalta satoi viilennystä helteeseen kovassa muodossa.

Hyvää keväistä viikkoa teille kaikille!

15 kommenttia:

 1. Minusta tuo "hullu" on oikea tilkkupeitto, nimensä mukainen ja kiva:)

  Aikamoista viilennystä olette saaneet.

  VastaaPoista
 2. Hullu on hyvä nimi peitollesi ja kiva, että nimesit sen! Hulluhan on paremminkin ihminen, joka tuollaista ihmettelee (tai sanoo ääneen). Tilkkutyö on hulluuden vastakohta, se on järkevää!

  VastaaPoista
 3. Taivaallinen jääpalakone on näköjään ollut toiminnassa. Ihanan tasaisesti olet saanut pikkupalat sirotelluksi. Hyväntuulen peitto.

  VastaaPoista
 4. Ai että mä tykkään tästä hulluudesta. Sitten joskus varmaan hulluttelen itsekin samanlaisen.

  VastaaPoista
 5. Olen samaa mieltä kuin Irma: oikea tilkkupeite ja kaunis sellainen! Ja kuten Tilkunviilaaja: ihmettelijä tuon tittelin ansaitsee... Olisiko Tilkkuhullu osuvampi nimitys: yhdyssanan osat sopivasti nitovat edeltävien kommenttien sisällön yhteen :)

  VastaaPoista
 6. Ihana Hullu! Toivottavasti ei tullut päähän kuhmuja noista jääpaloista?

  VastaaPoista
 7. ILOINEN peitto, oikein piristävä nykyiseen valkoiseen sisustusmaniaan!

  VastaaPoista
 8. No ei tuo miusta mitään hulluutta ole, vaan taitavuutta, miulta jäis tilkut sinne kaapin perälle.

  VastaaPoista
 9. Kärsit ihanasta "hulluudesta" :) Niin kuin me moni muukin tilkkuilija.
  Tämän tapaisesti kunnon tilkkupeitosta tulee hyvälle mielelle sitä katsoessaan.

  VastaaPoista
 10. Ihana hulluus ja niin kaunis peitto!
  Tuo minustakin sellainen peitto mistä tulee hyvälle tuulelle, siinä on niin kauniisti kaikki värit sulassa sovussa:)) Tykkään.

  VastaaPoista
 11. Kivan raikas kesäpeitto :) jokainen tilkku on paikallaan ja se tekee siitä kauniin. No on teillä tullut sitten isoja rakeita, täällä vaan ukkonen myllersi viime yönä ja aamuyöstä, joten yö meni niin ja näin, minä kun pelkään ukkosta lapsuudesta asti (:

  VastaaPoista
 12. Hulluahan se onkin, mutta mukavaa hulluutta. Kaunis peitto!!

  VastaaPoista
 13. Voi kyllä tämä hulluus on ihanaa! Joidenkin elämä vaan on köyhempää, ei voi mitään. Tahtoo kans tehdä pienistä neliöistä... :) Niin hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 14. Pidän tuosta Hullusta. Ihanan iloinen ja pirteä. Olisi ollut aika kiva, jos noita jääpaloja olisi satanut suoraan hellejuomaan.

  VastaaPoista