Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Pusseja, pussukoita...........................


...............tai mitä nämä nyt sitten ovatkaan. Marle on keksinyt kauniille toilettepusseilleen miestäni hyvän nimen " toilari ". Minä ainakin olen toilaillut pusseja ommellessa, joskus on löytynyt ripustuslenkki pöydältä valmiin pussin vierestä tai vuori on nurinpäin  jne.  

Olisihan sitä voinut tehdä muutakin, mutta onkohan kylmin ja sateisin kesäkuu  vuosikymmeniin latistanut inspiraatiota, lomakin kun osui juuri tähän ajankohtaan. Ei tässä nyt kuitenkaan olla surtu säätä, monessa mukavassa jutussa olen saanut olla mukana. Pitihän sitä poiketa Wexleriin Lahdessa matkalla itä-Suomeen. Siellähän on nyt loppuunmyynti, mutta kaupan suuri valikoima suorastaan sokaisee. Tällä reisulla ostin vain kolmea kangasta kutakin puolisen metriä ja metrivetoketjua. Näissä pussukoissa onkin sieltä ostettuja kankaita.
Tilkunviilaajan blogista luin joskus hyvän vihjeen. Jos ei saa onnistumaan suoria tikkausompeleita, kannattaa suosiolla tehdä aaltoilevaa ommelta. Vihjeen olenkin ottanyt käyttöön monessa pussissa.
 


Harjoittelin vapaata tikkausta ja huomasin, että lisäharjoittelu varmaankin parantaisi lopputulosta. Nyt ei kuitenkaan  kartuteta taitoja sillä saralla, sillä koneeni alkoi pitää niin pahaa naksutusta, että se piti viedä korjattavaksi. Otin käyttöön vanhan uskollisen Husqvarnan. Olipa taas opettelemista sen käytössä.


Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille!
9 kommenttia:

 1. Kivoja pussukoita on valmistunut, on kissa-,koira-,musiikki-ihmiselle ja monelle muulle, valinnan varaa on:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä nää siun pussukat on ihania, toi pöllökuosinen on ihan yliveto.

  VastaaPoista
 3. No nyt on pussukkatehdas ollut käynnissä, upeita ja hienoja on syntynyt! Kauniita kankaita!

  VastaaPoista
 4. Se on tosiaan totta: suoran ompeleen synnyttäminen ilman apukeinoja on aikaste mahdotonta - ja olisiko se sitten edes käsintehdyn näköistä, jos onnistuisi? Minusta nuo kaarevaviivaiset ruudutukset ovat paljon mielenkiintoisempia, niitä katse jää seuraamaan. Kaikki toilarisi ovat ihania, pöllökuosi on suosikkini :)

  VastaaPoista
 5. Hauskoja pusseja olet loihtinut Wexlerin kankaista! Pöllökuosista tykkään eniten. Ja tikkaukset on hienoja :)

  VastaaPoista
 6. Kissa/piano-kangas on tosi hauskaa, eikä vaadi mitään lisukkeita seurakseen. MInusta vapaatikkausjälkesi on ihan hyvän näköistä, jos se olisi ihan tiptop, ei se näyttäisi käsin tehdyltä. On totta, että harjoittelu auttaa, mutta kuka haluaa tuhlata kankaita ja vanuja tuhottomia määriä harjoittelualustaksi.

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa Itä-Suomeen!! Kaunnita toilareita :) Pöllö on ehdoton suosikka, itselläkin tuota samaa kangasta!

  VastaaPoista
 8. Vo sinua:)) mie kiitän ja halaan , oon ihan onnesta mykkyrälläni.

  VastaaPoista
 9. Ihania pussukoita, toi kissakangas yhdessä on tosi kaunis, kyllä olet näppärä:)

  VastaaPoista