Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Tilkkulaatikoiden kätköt

Oikea juhlien suma on pitänyt kiireisenä viimeiset pari viikkoa. On vietetty syntymäpäivää, ylioppilasjuhlaa, tupaantuliaisia ja nimipäivää. Itse en ole ollut juhlinnan kohteena, mutta olen saanut olla vieraana, järjestäjänä, pitopalveluna, kuljettajana, kustantajana. yleisapulaisena ja  kaikissa noissa tehtävissä olen toiminut erittäin mielelläni. Nyt on arki ja loppuselvittelyt edessä, mutta sekin tuntuu oikein mukavalta.


Kiireen keskellä oli mukavaa työntää kädet silppulaatikkoon ja pistää ompukone käyntiin. Tuli tällainen vetoketjupussi. Malli on Marittalta pihistetty.
 Näistä sydämistä pitäisi valmistua peitto. Sota-ajan kangaspulan kokenut äitini laittoi  kaikki tilkut siististi pienelle rullalle ja talteen odottamaan, jos niitä joskus vielä tarvittaisiin. Nyt on niiden aika tulla esiin ja käyttöön vuosikymmenien jälkeen. Muistan,
että kuvan punaisista kankaista oli esiliinoja ja puna-vihreäruudullisesta veljen paita.


Tilkun hymy ?

Kiitokset kommenteistanne ja hyvää kesän ensimmäistä viikkoa teille kaikille!


7 kommenttia:

 1. Hieno ja kiva pussukka.
  Sydämmet ihania nostalgisia kankaita:)

  VastaaPoista
 2. Ihania sydämiä - mitähän kaunista saat niistä tehtyä?!?!?

  VastaaPoista
 3. Kaunis pussukka ja niin nostalgisen kauniita nuo tilkut!!

  VastaaPoista
 4. Kaunis on tilkkupussukka, ihania tilkkuja vanhalta ajalta. Kisukin ottaa rennosti.

  VastaaPoista
 5. Mukavasti tuli silppuja laatikosta ja sydämien ruutukankaat ovat niin ihanan nostalgisia! Hyvää kesäviikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Aloitteleva tilkkuilija tässä hei. Miten teet sydämistä tilkkutyön? Applikoitko ne kiinni kankaisiin ja niistä sitten tilkkuja? Mikään geometria ei taida taipua pelkistä sydämistä tekemään...

  VastaaPoista