Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Heinäkuun blokki ja Nauvon kesää

 Ompelukone oli imaissut lankasyherön sisuksiinsa ja kolinasta päätellen johonkin pahaan paikkaan. Korjaamoreissun jälkeen ääni on palautunut entiselleen ja nyt taas tulee tikkiä.  Ompelin toimivuutta kokeillessa Aurifilin heinäkuun blokin. Tämän näköinen siitä tuli näistä minulle niin vieraaan värisistä kankaista. Naapurin pikku-tytön mielestä lopputulos olisi ollut parempi, jos keskellä oleva ristikuvio olisi ommeltu keltaisista ja vihreistä kankaista.

 Kesän kylminä viikkoina, kun satoi, tuuli ja jyrisi, otin puikot ja langat esiin. Jämälangoista kudoin  ylempänä kuvassa olevat Englannin laku-sukat, alemmissa kokeilin pitsineuletta .

Viime syksynä kerätyt ja kuivatut seitikit saivat luovuttaa  värinsä oikealla oleviin kolmeen lankavyyhtiin.Lähikaupan sipulilaarin pohjalta kerättyjen kuorien liemissä lionneet vasemmalla.


 Sain viettää pari päivää hyvien ystävieni luona Nauvossa. Aurinkoisen ja tyynen sään lisäksi nautiskelin kauniista saariston luonnosta ja  veneretkipiknikistä läheiselle pikkusaarelle. Näin useita merikotkia ja myös merimetsojen  elottomiksi kakkimia surullisia saaria.

Hyvää viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Upeat kasvivärjäykset! En tiennytkään, että noin vahvoja värejä on mahdollista saada aikaan. Oletko kokeillut tilkkutyöpuuvillaan samoja temppuja?

  VastaaPoista
 2. Aurifil blokki on hieno ja lapset näkevät aina värit iloisena:) Ihania värjäyksiä, ihan tekisi mieli kokeilla kasvisvärjäystä, nuo värit ovat niin ihania!
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Luontokuvasta tykkään! Lankojen väreistä tykkään!
  Lakusukkien raidoituksesta taidan ottaa idean jämälangoilleni:)

  VastaaPoista
 4. Kauniit värit olet saanut lankoihin, kerrassaan ihastuttavat!
  Mukavaa, että olet päässyt nauttimaan saaristo-Suomen kesästä!

  VastaaPoista
 5. Oi mahoton miten ihanat värit noissa langoissa. ja mukavan näköiset on sukatkin.
  Joskus pitäisi ihan käydä tuolla nauvossa on varmasti upea paikka

  VastaaPoista
 6. Kylläpäs tuli kauniinvärisiä lankoja! Ajelit sitten meistä ohi :) Kyllä Nauvo edustaa kauniina Turun saaristoa.

  VastaaPoista
 7. Ihanat värit tosiaan noissa langoissa. Ihanaa olis tosiaan käydä joskus saarostossa oikein kunnolla. Mukavaa heniäkuuta!!

  VastaaPoista
 8. Voi että miten ihania värejä olet tehnyt lankoihin. Mitä kivaa aiot näistä kutoa?

  VastaaPoista
 9. Värjäämäsi langat ovat niin kauniita! Englanninlakusukat ovat yhtä herkulliset kuin ne aidot lakut. Nauvo on kaunista seutua ja kesäällä kaikki meren saaret ihania.

  VastaaPoista
 10. Lakusukat on hauskat! Taidan itsekin kokeilla jotain tuommoista syksymmällä (viileämmällä kelillä). Ihanat värit langoissasi.

  VastaaPoista