Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

maanantai 24. marraskuuta 2014

Ei yhtään villasukkaa..........


.................pitkään aikaan. Oli tosi harkitsematon teko luvata tuttavalleni yksitoista  paria villasukkia, Viidet naisten, viidet miesten ja yhdet pikkuiset vuoden ikäiselle tyttöselle. Nyt niitä on sitten kudottu vimmaisesti viimeiset pari kuukautta ja valmista tuli. Samaan aikaan tulvi lehdistä, blogeista ja tilkkuystäviltä kivoja ideoita, joita olisi ollut niin mukava kokeilla, mutta ei, kun piti vain kutoa sukkaa. Noissa naisten sukissa pysyi  mielenkiinto vielä jotenkin mukana, mutta miesten numerot 46 - 48 alkoivat tuntua puuduttavan tylsiltä. Nyt voi tuttava alkaa kääriä lahjoja pakettiin ja minä voin tehdä ihan muuta kuin sukkaa.


Ettei nyt menisi ihan marinaksi, niin viikonloppuna oli kuitenkin oikein mieluisaa tekemistä. Askartelimme ystävän kanssa kortteja, tosin kovin monta ei valmistunut, mutta lukumäärä olikin sivuseikka.Samainen ystävä halusi joulutyynyn ja sai myös sen. Nopea ja helppo tähtimalli näyttää tältä jouluisista kankaista.


Hyvää alkavaa viikkoa ihan kaikille!


11 kommenttia:

 1. Niinpä se on, eihän ole mukava kutoa sukkiakaan kun urakalla pitää tehdä vaikka muuten olisikin:) Paljon olet saanut kuitenkin kaunista aikaiseksi.
  Joulutyyny on kaunis.

  VastaaPoista
 2. Kiitettävän urakan olet hoitanut.Minun on tehnyt mieli kokeilla tuota blokkia, mikä sinulla on tyynyssäsi. Minkä kokoisilla neliöillä aloitit ja mikä on lopullinen koko? Tuo toimii tyynyssä oikein hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin kymmenen tuuman neliöillä ja valmiille blokille tuli kokoa reilu yksitoista tuumaa. Joten kangas katoaa hyvin tässä mallissa.

   Poista
 3. Jopa sie neuloitkii ison määrän sukkia. Ahkerasti on puikot helisseet. Totta haastat miesten sukat on sitten pitkäveteisiä neulottavia.
  Ihana tyyny :)

  VastaaPoista
 4. Kerrassan huikea sukkamäärä! . Yksien sukkien tekeminen on kivaa silloin tällöin. Toisesta parista ensimmäinen sukka etenee jotenkin, mutta ainakin minulla siitä eteenpäin on hyvin vaikeaa. Ihailen että jaksoit neuloa melkein tusinan paria.
  Tuota tähtiblokkia olen tehnyt tusinan verran ja nyt ihmettelen jätänkö loppujen tekemisen kevääseen. Se on helppo ja ihan mukava, mutta suuremman sarjan tekemisessä katosi uutuuden viehätys.

  VastaaPoista
 5. Onpa mahtava määrä sukkia ja nyt on tuttava tyytyväinen!
  Kaunis joulutyyny, tämä blokki on nyt joka puolella, taitaa olla talven hitti, tekisi myös mieleni kokeilla, mutta nyt ei vielä kerkiä:)

  VastaaPoista
 6. Oh hoh, kauhea sukkaurakka, kauniita! Tuo tilkkumalli on tosiaan ollut monella työn alla. "Nopea " malli kiinnostaa aina !

  VastaaPoista
 7. No jopas olet joutunut neulomaan melkoisen määrän sukkia, ei ihme että jo kyllästyttää... Joulukortit näyttävät pirtsakoilta ja tuo tyyny on tosi kaunis ja jouluinen! Mistä löytyisi ohje tuohon tilkkumalliin?

  VastaaPoista
 8. Ohhoh mikä sukkaurakka! Samaa tuumaan minäkin että se toisen sukan neulominen on aina vaikeampaa. Kortit piristävät varmasti saajaansa ja joulutyyny on ihku!

  VastaaPoista
 9. Oletpas ollut ahkera sukantekijä! Kauniita sukkia, kortteja ja tyyny! Tähtimalli on niin näppärä, ei uskois kuinka kätevästi se tulee. Myös kankaan hukkaanmeneminen on uskomaton :)
  Kiitos kauniista kirjeestä :) Nyt täytyy tunnustella kaikkia ihanuuksia, mitä niistä syntyykään...

  VastaaPoista
 10. Sinä olet niin superkiltti! Tosiaan voin kuvitella sen ison sukan kutomista. Varmaan kamalaa. Ja kun saa ekan valmiiks ja tajuaa, että sillä on kaks jalkaa ja ei muuta kun uuttaa silmukkaa luomaan. Sukissa ja lapasissa on just se paha, kun niitä tehdään kaksi samanlaista. Pidän sellaisista ihmisistä, jotka haluaisivat eriparisukat. Ja toinen voisi olla hyvin pieni. Kauniita ovat kaikki sukkasi, suuretkin. Tyyny on hieno ja jouluinen. Ensin katsoin hätäisesti, että oletko laittanut kynttilän siihen tyynyn päälle. Mutta et sentään.

  VastaaPoista