Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

torstai 23. heinäkuuta 2015

Peitto, joka valmistui melkein itsestään


Tämän kesän Jättölän tilkkukurssilla yhtenä projektina oli kaitaleista tehty peitto. Ajattelin, että tähän saisin uppoamaan suuren osan kankaiden jämiä, joita aina vain kertyy lisää. 


Kyllähän tähän nyt jokunen punasävyinen kaitale tuli ommelluksi, mutta eipä se sulppulaatikko paljoa vajennut.


Ei tarvinnut pahemmin miettiä kaitaleitten järjestystä ja tikkauskin hoitui samalla kuin blokin  ompelu. Taustakangasneliön päälle vanu, siihen ommellaan eri levyisiä suikaleita ja valmiit neliöt yhdistetään kaitaleilla molemmilta puolilta. Helppoa ja nopeaa. 


Peitolle tuli kokoa 145 x 192 cm ja blokki on 24 x 24 cm. Nyt on laatikossa vielä sinistä, vihreää, ruskeaa, keltaista ja muunkin väristä sulppua. Mitähän niistä tekisi?


16 kommenttia:

 1. Onhan kaunis ja iloinen peitto! Osaispa tehä tuollaisia :)

  VastaaPoista
 2. Kivan raikas TILKKUPEITTO:) Olen huomannut saman ilmiön, pienet tilkut ei vaan vähene vaikka niitä kuinka yrittää ommella pois;)

  VastaaPoista
 3. Suorastaan kesäisen iloinen peitto ja tuo tekniikka kiinnostaisi minuakin! Hauska, kun peittoa voi pitää molemmin päin:)

  VastaaPoista
 4. Peitostasi tuli aivan ihana! Ihanan punainen :) Kateellisena vain ihastelen, ja haluan nähdä peiton livenä syksyllä!!!!

  VastaaPoista
 5. Aivan huippukiva peitto! Vai melkein itsestään syntyi! Ja luulisi siihen nyt jokusia kaitaleita sentään kuluneen - vai syntyikö se tyhjästä JA itsestään?

  VastaaPoista
 6. Onpa raikasta punaraitaa. Mukavaa, kun sinulle jäi tunne, että peitto syntyi helposti. Hyvä mieli kantaa kauas.

  VastaaPoista
 7. Punainen näyttää tosi hyvältä, ihana peitto! Jos on paljon jämätilkkuja, se tarkoittaa, että on ommeltu ahkerasti :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana, iloinen peitto! Tuota katsoessa tulee hyvälle mielelle! Tuon mallin laitan kyllä hautumaan mietintämyssyyn...

  VastaaPoista
 9. Löytyipäs sinulta kauniita punaisia tilkkuja! Ihanan raikas peitto! Kumma kyllä että ne jämäpalat ei koskaan vähene...

  VastaaPoista
 10. Ihanan raikas nätti peitto. Hieno.

  VastaaPoista
 11. Hieno peitto ja idea. Mukava kun saa käyttää jämäpaloja ja tulee kaunista jälkeä. Upeat 2 puolta peitossasi. Taidanpa jäädä tutkimaan blogiasi vielä. ;-)

  VastaaPoista
 12. Onpa upea peitto. Ihanat väritkin. Tuon tekemiseen on kyllä täytynyt tovi mennä. Mieletön.

  VastaaPoista
 13. Vau! Tuo on kyllä hienoakin hienompi ja tekniikka hyvä, kun tikkaukset tulee samantien hodetuiksi.

  VastaaPoista
 14. Kaunis peitto! Minäkin jään seuraamaan blogiasi :-) Mielenkiintoisia juttuja sulla täällä, itsekin tilkkuihin hurahtanut ;-)

  VastaaPoista