Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

torstai 21. tammikuuta 2016

PuikkokoteloTähän asti puikot ja koukut ovat kolisseet muovikotelon sekamelskassa, mutta nyt on asia toisin. Marle oli käärinyt puikkonsa räsymaton sisään ja koska järjestys käärön sisällä näytti niin hallitulta, niin ajattelin pyrkiä samaan. Nyt maatuskat vartioivat, että työvälineet ovat omilla paikoillaan ja helposti löydettävissä.


Ei mikään turha säilytin.Sain valmiiksi nämä sukat, taas koko 48 ja puikot on laitettu lepäämään uuteen koteloon. 


Oli tarkoitus tehdä oikein pehmeät ja lämpimät lapaset. Edellisen huovutusinnostuksen jäljeltä löytyi lankaa ja kudoin jättikokoiset kintaat ja sitten pesukoneeseen tekeytymään. Tämän näköistä tavaraa tuli ulos koneesta. Raakaa väkivaltaa ja erilaisia käsitöiden tekoon kuulumattomia työkaluja käyttäen niistähän muotoutui  lapaset.


Tuli lämpimät, mutta ei pehmeät. Sopivat tilanteisiin, missä pitää olla tumput suorana.
11 kommenttia:

 1. Sinun puikkokotelossa onkin kova vartiointi! Minullakin on maatuskat mielessä yhtä työtä tehdessä. Aika oudon näköiset on nuo peukalot olleet, semmoiset perunapeukalot. Ei uskoisi, että sait niistä ihan normaalin näköiset tumput. Hauska juttu tuo tumput suorana. Nuo kädessä voi kieltäytyä kaikista lumitöistä, kun tumput ei taivu.

  VastaaPoista
 2. Reippaasti tartuit toimeen puikkokotelon kanssa! Ja hienosti maatuskat vartioi järjestystä. Mistäs saatais meillekin...
  En ole koskaan huovuttanut. Olisin ollut kyllä aika masentunut kun olis moiset lapaset tulleet koneesta. Olisin tainnut jättää sikseen koko homman. Hyvä sinä! Ja sait oikein syyn olla tumput suorana :)

  VastaaPoista
 3. Puikkopussi on todella hyvä juttu. Omani valmistui joku vuosi sitten eli puikkoni ovat pitkään löytyneet mukavasti. Hurjat peukut tulivat lapasiisi. Ihme, kun sait ne tolkulle. Parasta käyttää itse tumput suorana-tumput eikä antaa niitä muille.

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää sun lapaset, vaikkei sitten olekaan pehmeät. Hyvä, että sait puikkosi ruotuun. Kiva keksiä HYÖDYLLISIÄ käsitöitä!

  VastaaPoista
 5. Puikkokotelo on tosi kiva juttu, olen tehnyt joskus matkaversion, mutta antanut sen pois ja siksi, minun puikot ovat siellä täällä:)
  Sinun omasi on on oikein hieno!

  VastaaPoista
 6. Maatuskat on söpöjä, tuli kiva pussi! Nuo lapaset näyttävät ihanan lämpimiltä, juuri sellaisilta jotka haluaisin kun hyppään kohta jäiseen autoon hrr...

  VastaaPoista
 7. Jestas että mä repesin, sainpa hyvät aamunaurut, nauratti jo noi pallukat/peukalot ja parhaiten sitten viimeinen lause.
  Puikkokotelotauti on iskenyt minuunkin, saas nähdä koska ihan toteuttamiseen asti.

  VastaaPoista
 8. On niin sävysävyyn maatuskat pukeutuneet puikkojen kanssa. Näyttää olevan topakasti riviin järjestäytyneet kuten puikotkin. Hyvä vekotin, kulkee matkassakin siivosti. Tumput on ihanan väriset. Voivat sopia vaikka lapion varteen kun ovat niin topakat, tai sitten ei. Kivoilta näyttävät kumminkin.

  VastaaPoista
 9. Kaunis ja kätevä puikkokotelo! Kokemuksesta tiedän, ettei tumput ole suoraksi vääntäytyneet ihan vähin konstein eikä pienin voimin. Hienosti sait ne ruotuun.

  VastaaPoista
 10. Tuollainen hieno puikon säilytin olisi kyllä tarpeellinen... ja hienoa jälkeä olet puikoilla saanut aikaan!

  VastaaPoista
 11. Voih, juuri järjestelin neulepuikkoja ja mietin etä pitäisi tehdä näille säilytys pussi. Puikkojen kokokin olisi mukava merkitä. Komian kokoiset sukat!!

  VastaaPoista