Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Dresdenin tähti ja sukkia
 Viime aikoina ompelukone on saanut olla rauhassa. Monta kertaa olen ottanut esiin kankaita mielessä jokin hyvä idea, mutta  niinpä vaan työ on jäänyt aloittamatta. On ollut väärän väristä kangasta, rumaa kangasta, liian vähän kangasta ja malli liian vaikea. Kevätväsymystä vai mitä lienee. Kansalaisopiston kurssilla sain kuitenkin tehtyä tämän Dresdenin tähden ja peräti valmiiksi asti.


  Näytän taustapuolen, vaikka tikkaus näyttääkin pussittavan. Ihana opettajamme Satu, neuvoi helpon ripustustavan, joka sopii pienille ja kevyille töille. Yläkulmiin taitetaan neliöt kolmioiksi ja ommellaan kiinni samalla kuin reunakantti. Minulla on keppinä neulepuikko, kun muuta en löytänyt. Kuva on huono, mutta toivottavasti idea siitä selviää.


 Olen yrittänyt olla ostamatta kankaita ja lankoja koko alkuvuoden ja onnistunutkin aika hyvin. Lankavarasto ei näytä pienenevän, vaikka kuinka ahkerasti neuloisi. Näihin sukkiin olen yrittänyt tuhota inhokkilankoja, niitähän riittää vielä moneen sukkapariin.


Aurinkoista viikkoa teille kaikille!

15 kommenttia:

 1. Sukat on komeita kaikki!
  Dresdenin tahdestä näyttää olevan erilainen versio mitä aiemmin olen nähnyt, värikäs:)

  VastaaPoista
 2. HIenot tikkaukset Dresdenin tähdessä. Keppikuja kuulostaa kätevältä. Olen käyttänyt grillitikkuja ja saslik-tikkuja pienissä töissä tilkkutyönäyttelyissä. Niitä vaan tulee aina kymmeniä kerrallaan yhdessä pakkauksessa.

  VastaaPoista
 3. Joskus on hyvä vaan melkein aloittaa yhtä sun toista työtä, mutta oikeesti ei alota yhtään mitään. Siinä samalla näkee mitä kankaita varastoissa on. Dresdenin tähti on kaunis! Hienosti tikattu. Keppikuja on näppärä! Osta pitkiä varrastikkuja, niistä on moneksi.

  VastaaPoista
 4. ja jäi sanomatta, että inhokkilangoista on syntynyt hienoja sukkia. Valkoiset ja okran väriset on ihan suosikit!

  VastaaPoista
 5. Eikö olekkin ihmeellistä, kun inhokkilangoista tulee noin ihania sukkia. ;)

  VastaaPoista
 6. Kaunis Dresdenin tähti ja upeat tikkaukset!
  Joskus on kummallista, että varastot eivät vain hupene, vaikka kuinka tekee, mutta hienot sukat olet tehnyt:)

  VastaaPoista
 7. Kaunis Dresden! Tuo keskusta onkin uuden näköinen, kivan erilainen. Tikkaukset sopii muös hyvin. Tuo ripustusidea on tosi hyvä, pidän mielessä!

  VastaaPoista
 8. Dresdenin tähti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tuo sinun ripustusideasi on varmasti käyttökelpoinen, pitää joskus kokeilla. Kyllä sukat ovat söpöt, ja inhokkilangat kyllä vähenevät pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
 9. Hieno Dresdenin tähti! Ripustusidea vaikuttaa näppärältä - pitää kokeilla. Kyllä se ompeluideakin lähtee vielä lentoon kun vähän muhii. Ja hyvän mielen saa kun onnistuu kuluttamaan varastoja - kylläpäs tulikin mainioita sukkia vaikka niin olit ajatellut lankoja inhokkeina...

  VastaaPoista
 10. Hieno tuo tähti ja varmasti vaikea toteuttaa! Todella nätti! Minä odotan myös inspiraatiota ompeluun....

  VastaaPoista
 11. Ihanan näköisiä sukkia olet tikuttanut inhokeistasi!

  VastaaPoista
 12. Kivan näköisiä käsitöitä. Aina ei jaksa olla tehokas ja luova, ei siitä kannata huolestua. Tekee sitten taas kun siltä tuntuu! Langat ym. taitavat lisääntyä keskenään, kun ei ne minullakaan hupene vaikka kuinka neulon enkä osta uusia...

  VastaaPoista
 13. Kauniita sukkia, inhokit saivat upean muodon!

  VastaaPoista
 14. Hieno Dresdenin tähti! Uutta inspiraatiota odotellessa...

  VastaaPoista