Tervetuloa tilkkuilu- ja käsityöblogiini!

torstai 18. elokuuta 2016

Muistatteko vieläMuistatteko vielä pari vuotta sitten olleen kangasvaihdon? Lähetimme silloin toisillemme nimipäivälahjaksi kankaita.


Minä sain nämä seitsemän kangasta, neljä ruskean sävyistä, yhden punaisen, turkoosin ja vaalean. Ensimmäinen ajatus oli, että näistähän minä teen torkkupeiton itselleni, Värit tuntuivat kylläkin aika vaikeilta sovitella yhteen, mutta yrittää piti. Ompelin  valkoisesta pohjakankaasta ja lahjaksi saaduista kolmioneliöitä. Sovittelin niistä jos jonkilaisia kuviota ja kaikki viritelmät näyttivät ihan kamalilta.  Laitoin tekeleen kehittymään keskeneräisten  (valmistumattomien ) töiden joukkoon. Alkukesällä otin työn esiin ja päätin, että peiton teen, vaikka väkisin.


Ompelin lisäksi yhdeksän palan neliöitä jämälaatikon sulpuista ja yhdistin ne tämän näköiseksi peitoksi.  Ei mikään mestariteos,  mutta olen niin tyytyväinen, että sain sen puserrettua valmiiksi. 


 Selvisi, että blokilla on nimikin " Jaakobin tikapuut ". Peitolla tuskin voi kiivetä taivaaseen, mutta minulle riittää, että sen alla voi ottaa virkistävät päiväunet.


Tausta on tehty palasista ja sinne on upotettu ne  neliöt, joita en osannut etupuolelle laittaa.


15 kommenttia:

 1. Wau, oletpa onnistunut upeasti. Perinteinen malli, tosin tietämättäsi. Ja juuri siksi onnistuit, kun et tiennyt vaan asettelit tilkut ilman esikuvian tuomia paineita.

  VastaaPoista
 2. Oi, muistetaan! Sait kyllä kauniisti koottua peitteeksi! Jonain päivänä minäkin haluan kokeilla tätä pikkuruutujen kuviota.

  VastaaPoista
 3. No eipä uskoisi että on "väkisin" tehty. Kivahan siitä tuli ja värit sopivat hyvin toisiinsa, olet taitava!

  VastaaPoista
 4. Olet tosi taitava lopputuloksesta päätellen. Minullekin oli uusi kuvio tuo Jaakobin tikapuut, vaikka nimi on tuttu sähköopin työstä, missä valokaaret kiipeävät metallisauvoja pitkin "taivaaseen". Hassu sattuma.

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan lopputuloksen sait aikaan, vaikka alku näytti kieltämättä haastavalta. Nyt saat mukavat syystorkut tarvittaessa.

  VastaaPoista
 6. Muistan toki:) Tosi taitava olet! Upea peitto ja kauniisti olet värit saanut yhdistettyä toisiinsa. Noin kauniin peiton alla voi ottaa mukavat syystorkut mainosti!

  VastaaPoista
 7. Vau! Tosi hieno tuotos! Ja kankaat sopivat tuossa peittossa toisiinsa vallan hienosti! Ihanaa, että vaihtokankaat pääsivät käyttöön ja vielä samaan työhön.

  VastaaPoista
 8. No vot, sanon mie, tuo peitto on niin mahottoman kaunis.

  VastaaPoista
 9. Kyllähän tämä on mestarin työ. Hieno kuin mikä ja hyvin käytit kankaatkin.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana. Olet taas ylittänyt itsesi.
  T. Maisa

  VastaaPoista
 11. Siis miten upea peitosta tuli ! HIENO!!
  Erittäin onnistunut!
  Omat nimipäiväkankaani odottavat kuorissa jatkojalostusta - saavat vielä odotella hetken :)

  VastaaPoista
 12. Hauska peite siitä syntyi! Hassu yhteensattuma: itsekin ompelin samaa blokkimallia, hiukan eri versiota, Päivölän kurssille mallipeitteeksi. Omat nimpparikankaani ovat pöydä reunalla odottamassa inspiraatiota - edelleen...

  VastaaPoista
 13. Tulipa kaunis lopputulos! Kiva kun kaikki kankaat ovat nyt samassa työssä :)

  VastaaPoista
 14. Jos ei sun silmiin tuo ole kaunis, niin voin lähettää osoitteen, johon sen voit toimittaa! :)

  VastaaPoista
 15. Hieno peitto! Ihan turhaan olet vaatimaton - se onnistui täysin! Olen samaa mieltä, että vaikeilta vaikuttivat kankaat sovittaa yhteen. Hieno lopputulos! Aplodeja!

  VastaaPoista